28 Şubat Zulmü Devam Ediyor!‘Gazeteci Yazar Hayrettin Soykan Tutuklandı’

İbda Fikriyatı çizgisinde yayın yapan Akademya Dergisi’nin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olan Hayrettin Soykan, 20 yıl önce yargılanıp ceza aldığı 28 Şubat dosyalarından birisi nedeniyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gazeteci yazar Hayrettin Soykan, 28 Şubat kumpasına kurban edilip bütün siyasi değişim ve dönüşümlere rağmen halen cezaevlerinde tutulan yüzlerce Müslüman mahpus gibi, bitti denilen 28 Şubat zulmünü ailesiyle beraber yaşamaya devam edecek.

Gelinen noktada  28 Şubat 1997’den bu güne 30 yıldır Müslümanların tepesinde bir tehdit olarak sallandırılan brifingli yargı kararlarının iptal edilerek, 28 Şubat tutsaklarının toptan tahliyesi iktidar için bir onur sınavı halini almıştır. Vurgulamak gerekir ki sürekli olarak çeşitli bahanelerle ucu açık ileri tarihlere ertelenen bu sorunun çözülmesi bizler için de bir onur mücadelesidir.

MAZLUMDER olarak, söz konusu hukuksuzluğu kınadığımızı yineliyor, bu konudaki sorumluluğunu defalarca hatırlattığımız hükümete bir kere daha sesleniyoruz:

Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin ve bu sürecin bütün aktörlerinin aydınlatılmasını; 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat brifingli-siyasi yargılamalarının yok addedilmesini; 28 Şubat tutsaklarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

MAZLUMDER Cezaevi Komisyonu

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-05-26