Bolu İftarı
Basın Açıklaması: Halep’teki Kudüs Sahra Hastanesine Yönelik Saldırıyı Lanetliyoruz

Suriye’de 2011 tarihinden beri tahayyül sınırlarını zorlayan kitlesel cinayetler işlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Suriye'nin Halep şehrinde Esed rejimi ve müttefikleri yeni bir katliama imza attı. Hastane kaynaklarına göre Rus hava kuvvetlerine bağlı uçaklarla vurulan Halep’in Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesi yerle bir edildi. Saldırı sonucunda içinde sağlık görevlileri, hastalar ve çocukların da olduğu 50 kişi hayatını kaybetti.

Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı. Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkes boyunca Rusya hava saldırılarına devam etmiş; Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep Rus uçaklarının hedefi olmaya devam etmiştir.

Bütün dünyanın gözleri önünde devletler eliyle işlenen bu cinayetlere uluslararası mekanizmalar kınamaktan öte tavır geliştirememekte, aktörler savaşı sonlandıracak adımlara zorlanmamaktadır. MAZLUMDER olarak; çok boyutlu bir iç savaşın bütün sathına hakim olduğu Suriye topraklarında kan ve gözyaşının son bulması için tüm vicdan sahiplerini ortak ses vermeye çağırıyor, Esed rejimini ve yakın müttefikleri Rusya ve İran’ı en sert şekilde kınıyoruz

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-05-04
OHAL Raporu