Olağanüstü Genel Kurul İlanı
Basın Açıklaması: Şehr-i Nuh Şırnak'a Huzur Gelsin!

Şırnak ilinde 14 Mart'ta ilan edilen ve sekiz aydır uygulamada olan sokağa çıkma yasağının 14 Kasım’dan itibaren kısmen kaldırıldığı ve 05.00-22.00 saatleri arasında uygulanmayacağı ilan edilmiştir. Yasağın kalkması üzerine,  yasak dönemi boyunca çevre il ve ilçelerde ikamet etmekte olan Şırnak halkı şehirlerine dönmeye başlamış ve 8 aylık süreçte yaşanan yıkımın boyutları ortaya çıkmaya başlamıştır.

Bölgedeki üyelerimiz ile yapılan görüşmeler ve kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle şehirdeki durumun şu şekilde olduğu gözlemlenmiştir:

Çatışma süreci çok büyük bir yıkıma sebebiyet vermiş,  2 binden fazla konut tamamen yıkılmış, hastane ve okulların da aralarında olduğu birçok kamu binası ve işyeri kullanılamaz hale gelmiştir. Şehirdeki 7 mahalle büyük oranda yok olmuş, binalar ve yollar moloz yığınlarına dönmüş durumdadır.

Evleri yıkılan birçok vatandaşın bir kısmı başka bölgelerde kirada oturmak, çok yükselen rakamlardan dolayı buna imkân bulamayanlar ise yakınlarına sığınmak ya da açıkta kalıp barınma imkânından mahrum bir şekilde yaşamını sürdürmek durumunda kalmaktadır.

Hükümet tarafından evi yıkılan vatandaşlara taahhüt edilen kira yardımı düzenli olarak ödenmemektedir.

Okullarında hasar görmesiyle eğitim hayatı büyük ölçüde durmuş durumdadır.

Evlere, işyerlerine, cadde ve sokaklara PKK tarafından tuzaklanan patlayıcıların özellikle çocuklara verebileceği zararlardan endişe edilmektedir. Nitekim kısa bir süre önce bu sebeple üç çocuk hayatını kaybetmiştir.

MAZLUMDER olarak

Hükümetten;

Yoğun çatışma süreci ve getirdiği yıkım sonucunda başta can güvenliği olmak üzere, barınma, eğitim, gıda ve giyecek gibi temel ihtiyaçlarının karşılamakta zorlanan vatandaşlara her türlü desteğin bir an önce sağlanmasını,

Hayatın normal seyrine dönmesi için gerekli adımların gecikmeden atılmasını ve geçiş sürecinde halkın mağdur edilmemesini,

Ve yıkıma yol açan çatışma sürecini sonlandıracak adımları gecikmeden atarak huzurun ve sükûnetin tesis edilmesini talep ediyoruz.

Bütün Türkiye halkını ve sivil toplum kuruluşlarını da şehirdeki büyük yıkımdan doğan mağduriyetin giderilmesi için Şırnak halkıyla dayanışmaya ve barış ortamını oluşturacak adımlara destek vermeye davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-11-18

Ziyaretçi Sayımız : 1964540