BEŞŞAR ESAD VE SURİYELİ YETKİLİLERE SUÇ DUYURUSU!

MAZLUMDER İstanbul Şubesi ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu Suriye halkının barışçı gösterilerini korkunç bir katliama imza atarak bastırmaya çalışan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Suriye Ordusunda görevli 58 üst düzey yetkili hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet Adliyesi’nde yapılan suç duyurusunun savcılığa verilmesinden önce Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına Osman Atalay hazırlanan ortak basın açıklaması metnini okudu. Atalay açıklamada “Suriye’de Cuma günleri öfke günü olarak adlandırılmakta ve en sert gösteriler ve gösterilere karşı sert müdahaleler bu günlerde yaşanmaktadır. 21 Mayısta, Cuma namazı sonrası gerçekleşen müdahalede yaşamını yitiren siviller için düzenlenen cenaze namazına güvenlik güçlerince ateş açılmış ve sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte ondan fazla kişi bu saldırıda yaşamını yitirmiştir. Böylelikle Suriye’de, ayaklanmaların ilk başladığı günden bu yana ölenlerin sayısı 900’ü aşmıştır” dedi. Atalay konuşmasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti soruşturma makamlarınca Suriye’de gerçekleşen ağır suçlara karşı hareketsiz kalınmaması, mağdurların hak ve hukuklarının korunması gerektiğini belirtti.

Daha sonra bir konuşma yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ise şunları söyledi "Bölgede yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen basın ve kamuoyu Suriye zorbalığını görmezlikten geliyor. Uyguladıkları politikalarını insan yaşamının önünde gören iktidarlar sınavdan geçiyorlar". Suriye’de yıllardır devam etmekte olan hukuksuzluklara artık bir son verilmesi gerektiğini ifade eden Sarıyaşar, “Suriyeli yetkililer hakkında soruşturma başlatılması ve Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına girmeleri halinde tutuklanmaları için yakalama emri çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çok sayıda Suriyelinin de katıldığı basın açıklamasında Suriyeli Dr. Halid Hoca da Arapça bir konuşma yaptı.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Basın Bürosu

Basın Açıklaması Metni İçin Tıklayın

- BEŞŞAR ESAD VE SURİYELİ YETKİLİLER HAKKINDA YAPILAN SUÇ DUYURUSU METNİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN-

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-05-25