Dürümlü'deki PKK Vahşetini Lanetliyoruz!

12.05.2016 tarihinde Dürümlü mezrasında PKK tarafından gerçekleştirilen katliam üzerine MAZLUMDER İstanbul Şubesi aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi Dürümlü mezrasında 12 Mayıs 2016 tarihinde içinde 15 ton patlayıcı bulunduğu ifade edilen PKK örgütüne ait kamyon köy sakinlerinin yakınında patlatılmıştır. Patlama sonucu civarda bulunan 17 kişi hayatını kaybetmiş 23 kişi de yaralanmıştır. 20 metre genişliğinde 4 metre derinlikte çukur oluşmasına sebep olan şiddetli patlama hayatını kaybedenlerden 12 kişinin cesedinin tamamen parçalanmasına sebep olmuş, kimlikleri ancak Adli tıp mercilerinin DNA incelemeleri neticesinde tespit edilebilmiştir.

Bu terör eyleminden dolayı hesap vermesi gereken PKK yaptığı açıklamalarla sebep olduğu faciayla alay edercesine köylüleri suçlamış ve daha büyük sivil kayıplara neden olacak bu patlayıcılara sahip çıkarak gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Olayın ardından köy sakinlerinden bazılarının örgüt tarafından “bu işin burada bitmediği” yönünde tehdit telefonları aldığı görüşülen ailelerce ifade edilmiştir. Bu durum sivillere yönelik bombalı saldırılarını artırarak sürdüren PKK örgütünün etkin olduğu bölgelerde halka uyguladığı baskıyı da gözler önüne sermiştir.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi olarak Dürümlü’deki vahşeti, insanlık tarihine geçmiş kara bir leke olarak kabul ediyoruz. Bu kara lekenin müsebbibi olan PKK örgütünü lanetliyor ve bu facia karşısında suskunluğa bürünenleri kınıyoruz. Allah’tan olayda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına sabır diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-05-19