İhmal Edilen Tedbir Sonucunda Yanan Aslında İnsanlığımızın Kendisidir!

Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurt yangını üzerine MAZLUMDER İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Adana'nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu 10 öğrenci, 1 küçük çocuk, 1 eğitmen yaşamını yitirmiştir. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 24 öğrenci ise yaralanmıştır.

Ölüm ve yaralanmalara büyük ölçüde yangın esnasında binadan çıkışın mümkün olmamasının sebep olduğu ilk incelemelerde öne çıkmıştır. Çok sayıda çocuğun barındığı bir yurtta böyle bir yönetim ve denetim zafiyeti kabul edilemez bir faciadır. İnsanların hayat hakkı ve sağlığını ilgilendiren alanlarda yönetici pozisyonunu işgal eden herkes kanun ve düzenlemelere uygun davranma konusunda maksimum dikkat ve özeni göstermek zorunda olduğunu bilmeli ve buna göre hareket etmelidir.

Bilinmelidir ki toplumdaki her çocuk ailesine olduğu kadar tek tek hepimize emanettir. Onları sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlamak bütün insanlığın vazifesidir. Her yönden iyi yetiştirilmiş bir çocuk geleceğin güvencesi olarak toplum hayatının düzeninde önemli roller üstlenecektir. İnsan hayatının önemsenmediği bir toplum adaletin tesis edilmediği bir karanlığa mahkûmdur.

Peygamber Efendimizin tedbirli olmak ve işi ehline vermek konusundaki öğütlerini hatırlatarak sorumlu olan herkesi istifa etmeye davet ediyor ve adil ve şeffaf bir yargılama sürecinin gecikmeden olayı her yönüyle soruşturup gereken cezaların verilmesini talep ediyoruz. Yangında can veren çocuklarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, sorumlulara da basiret niyaz ediyoruz.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-12-02