İşgalci İsrail Mescid-i Aksa’ya Yaptığı Saldırılara Son Vermelidir!

Doğu Kudüs’ü 1967’deki savaşlardan beri işgal altında tutmaya devam eden baskıcı ve işgalci İsrail yönetimi; Mescid-i Aksa’nın hukukuna pervasızca tecavüz etmeye devam ediyor. Külliye üzerinde hiçbir hakkı olmayan işgalci güvenlik güçleri her defasında gerçek ile ilgisi olmayan gerekçeler üreterek hem tarihi ve kutsal alanlara zarar veriyor hem de Aksa’nın ziyaretçilerine şiddet uyguluyor.

Son olarak 13 Eylül Pazar günü “Roş Aşana” bayramını gerekçe göstererek Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini engelleyen İsrail işgal güçleri; 40 kadar Musevi yerleşimciyi polis korumasında külliyeye sokmaya çalışmış, buna karşı direnen Filistinli sivillere ise şiddetle saldırmıştır. Yapılan saldırıda; göstericilere karşı ses ve gaz bombaları ile plastik mermi kullanıldığı son gelen bilgiler arasında olup, uygulanan şiddet nedeni ile aralarında kadınların da bulunduğu birçok Filistinli sivilin yaralandığı ifade edilmektedir. Ayrıca, İşgalci İsrail yönetiminin göstericiler dışında Camide namaz kılan cemaate de saldırdığı ve mescidin içinde de gaz bombası kullandığı şeklinde vahim bilgiler yine bölgeden gelen haberler arasındadır.

Filistin halkının haklarını, silah zoruyla “fiili bir durum” oluşturarak gasp etme çabasını ısrarla sürdüren İsrail yönetimi; yıllardır Filistinlilerin her türlü insan haklarını çiğnemekte ve uluslararası hukuku hiçe saymaktadır. İbadet hakkına saygı duymak ve ibadethanelerin mahremiyetine riayet etmek kendi yönetimini silah zoruyla dayatan İsrail rejimi için dahi kaçınılmaz bir sorumluluktur. Din ve ibadet hürriyetini ihlal eden sürekli uygulamalar, Filistin’deki gerilimin “din merkezli bir çatışmaya” dönüşme potansiyelini artırmaktadır.

İşgal yönetiminin bu uygulamalarına karşı uluslararası camianın sessizliği ve hareketsizliği ise insanlık için utanç vericidir. İzlediği siyaset gereğince, bir bebeği yakabilecek kadar derin bir fanatizmi oluşturan ve bu fanatizmi besleyen Siyonist rejim başta siyaset, ticaret ve akademi olmak üzere her alanda yaptırımlara tabi tutulmalı ve boykot edilmelidir.

MAZLUMDER olarak:

Konunun; BM, AB, AGİT, İİT ve benzeri pek çok uluslararası kuruluş nezdinde dillendirilip takipçisi olacağımızı vurguluyor; Türkiye, ABD, AB ülkeleri gibi demokratik hakların savunucusu olduğunu iddia eden ülkeler tarafından Siyonist İsrail’e karşı ekonomik ve siyasi ilişkilerin kesilmesi başta olmak üzere en üst seviyede yaptırımların uygulanması gerektiği inancımızı beyan ediyoruz.

İsrail rejimine karşı yürütülen en etkili sivil toplum hareketlerinden biri olan BDS (Boykot-Yatırım Geri Çekme-Yaptırım) Hareketine olan desteğimizi tekrar ediyor, özellikle Türkiye halkını bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz.

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıdaki cinayetlerin sorumlusu olarak Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinde yargılaması devam eden sanıklar hakkında çıkartılan kırmızı bülten kararının İnterpol’e gönderilmeyişini anlamakta zorlandığımızı ve süreci endişeyle takip ettiğimizi bu vesile ile tekraren kamuoyuna duyuruyoruz.

Hüseyin Sevim
MAZLUMDER Genel Başkan Yard.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-09-14
E-posta: mazlumder[a]gmail.com | Telefon: +90 (212) 526 2440 | Faks: +90 (212) 526 2438