Köklü Değişim Dergisi Yazarlarının ve Destekçilerinin Gözaltına Alınması Kabul Edilemez!

Hilafetin kaldırılmasının yıl dönümü kapsamında  5 Mart 2017 tarihinde İstanbul'da düzenlenmek istenen “Dünya Hilafet’e Neden Muhtaç?” başlıklı konferans öncesi tutanak imzalatmak için Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğüne çağırılan Köklü Değişim Dergisi Yazarları Mahmut Kar ve Osman Yıldız  göz altına alınmıştır. Gözaltına alınan bahse konu kişilere ayrıca planladıkları toplantının iptal edildiği bildirilmiştir. Bu durumu protesto etmek için Vatan Caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğüne giden yaklaşık 200 kişinin de orada gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Belirtmek gerekir ki düşüncelerini bir konferansla ifade etmeyi amaçlayan ve hiçbir şiddet eyleminde bulunmayan insanların gözaltına alınması kabul edilemez bir hukuksuzluktur.

MAZLUMDER olarak, bu hukuksuz ve keyfi gözaltıları kınıyor, başta Mahmut Kar ve Osman Yıldız olmak üzere Hilafet talebini hiçbir şiddete bulaşmadan dile getiren Köklü Değişim camiasına yönelik baskılara son verilmesini istiyoruz.

Mazlumder İstanbul Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-03-06