SAKARYA’DA YAŞANAN ZULMÜ VE BU ZULMÜ AZMETTİRENLERİ LANETLİYORUZ!

Sakarya'da yaşayan Suriyeli kardeşimiz Emani Arrahman, evinden kaçırılarak, tecavüz edildikten sonra 10 aylık oğluyla birlikte katledilmiştir. Aynı zamanda hamile olan Emani Arrahman başı taşla ezilerek, 10 aylık oğlu ile birlikte vahşice katledilmiştir.

Toplumsal travma yaratacak nitelikte olan bu insanlık dışı olay, özellikle Suriyeli Mültecilere dönük nefret ve ayrımcılık içeren söylemlerin neticesi olup, halkı kin ve düşmanlığa teşvik ederek bu vahşete zemin hazırlayan siyasi ve sosyal güç sahiplerinin hesap vermesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki bu tür vakaların devam etmesinin önemli sebeplerinden birisi de cezasızlık olup, ilgili kurumların bu tür vahşi eylemleri ve bunları azmettirme niteliğindeki söylemleri şeffaf ve hızlı bir yargılamaya tabi tutmalıdır.

Açıktır ki dünyada devam eden savaşlar, Suriye iç savaşı ve ülkemizdeki kutuplaşmalar, kadınlar ve çocuklar bakımından daha vahim sonuçlar ortaya çıkarmakta, mağduriyeti katbekat arttırmaktadır.

Yaşanmaz hale gelen ülkelerinden zor şartlar altında kaçarak Türkiye'ye sığınan mazlum insanların  münferit olaylar işaret edilerek topluca hedef gösterilmeleri kabul edilemez. Hatırda tutulması gerekir ki sığınmacılar aleyhinde beyanat verilmesi,  ırkçılığın körüklenmesi ve üretilen nefret söylemleri sözel ve fiziksel şiddet eylemlerini arttırmaktadır.  Zira toplumun geneline yayılmak istenen nefret ve ayrımcılık, kişilerin karşısındaki kişiyi insan olarak görmemesine ve empati yapmamasına sebep olduğu için zalimane davranışların önünü açmaktadır. Bu bakımdan, Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabulü ile başlayan  ırkçı, ayrımcı ve hoşgörüsüzlüğe dayanan söylem ve eylemlerin biran evvel terk edilmesi gerekmektedir.

İfade etmek isteriz ki bize düşen her hal ve şartta mazlumun yanında durmaktır. Asırlardır sergilediğimiz duruşumuz budur. Bugün de mazlumun yanında zalimin karşısında yer alacak; adaletimize, merhametimize, insanlığımıza güvenip bize sığınan kardeşlerimizle huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz.

MAZLUMDER olarak, masum ve savunmasız bir kadının ve çocuklarının eziyet edilerek  canice öldürüldüğü bu olayı lanetliyor ve davanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Öldürülen anneye ve bebeklerine Allah’tan rahmet diler, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Ali Öner

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkanı