Suriye Ordusu Halkın Adalet ve Özgürlük Taleplerini Kanla Bastırıyor!

MAZLUMDER ve Suriye Dayanışma Platformu tarafından Suriye''de yaşanan olaylar Ankara Suriye Büykelçiliği önünde protesto edildi. Açıklama Ahmet Faruk ÜNSAL tarafından okudu.

Suriye Ordusu Halkın Adalet ve Özgürlük Taleplerini Kanla Bastırıyor!

Geçtiğimiz Cuma günü Hama kenti sokaklarında binlerce insanın toplanarak Esad yönetimine isyan etmesi, yıllardır yaşadıkları zulüm ve baskıdan kurtulma taleplerini dile getirmesinin bedeli ağır oldu. Cuma günkü protestoların bedelini Pazar günü insanca yaşam hakkı talep eden siviller ağır ödedi. 1982 yılında Hama katliamında öldürülen 30 bin kişi kara bir leke olarak Esad rejiminin suç hanesinde yer alıyordu. Şimdi de aynı yerde, isyanın kalbi Hama’da dün sabah saatlerinde 100’e yakın kişinin katledildiğini öğrendik. Dış tehditlere karşı Suriye halkını korumak ve ülke sınırlarını muhafaza etmek için kurulan ordu ellerindeki gücü savunmasız insanlara karşı kullanmaktan utanmıyor. Hama’ya sabahın erken saatlerinde tanklarla girerek şehirde rastgele etrafa ateş açan hükümet güçleri kendi halkını katlederek nasıl bir meşruiyet aramaktadır? Ramazan ayı arifesinde gerçekleştirilen bu katliam Esad yönetiminin halkın kutsal değerlerine de saygısı olmadığı, barış ve ibadet ayı olan Ramazan’da da benzer yöntemler kullanarak kan dökebileceklerini gösteriyor.

Hama ile birlikte Humus, Deir Ezzur ve Dara şehirlerinde de Esad ordusu benzer şekilde şiddet kullanarak, sivilleri öldürmüş, bir gün içindeki toplan ölü sayısı 160’ı bulmuştur. Yüzlerce insan da yaralanmıştır.

MAZLUMDER olarak Suriye devlet başkanı Esad’ı, hükümetini ve ordusunu kınıyor, şiddete son vermeye reformları bir an önce hayata geçirmeye ve sorumluları adalete teslim etmeye çağırıyoruz. Bütün bu olanlardan sonra hem kendi halkı hem de dünya kamuoyu nezdinde meşruiyetini kaybeden Esad ve ordusunun Suriye üzerinden elini çekmesi gerekmektedir.

Ahmet Faruk ÜNSAL
MAZLUMDER Genel Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-08-02
E-posta: mazlumder[a]gmail.com | Telefon: +90 (212) 526 2440 | Faks: +90 (212) 526 2438