Uludere Unutulmasın!

28 Aralık 2011 tarihinde Uludere (Roboski) mevkiinden sınırı geçerek köylerine ulaşmak isteyen bir grup ülkemiz vatandaşı Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup birimler tarafından bombardıman altına alındı. Savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen ağır bombardıman sonucunda aralarında 19 çocuğun da bulunduğu 34 kişi feci şekilde can verdi.

“Terörle mücadele” adı altında masum insanların katledildiği bu olayın üzerinden geçen 4 yıla rağmen operasyonu yürüten yetkililere dair yargılama gerçekleştirilmedi ve açılan soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı.

MAZLUMDER olarak işlenen bu cinayetin hesabının sorulması için adil şahitliğimize devam edeceğimizi beyan ediyor, adaletin ve maktullerin yakınlarının haklarının “mürur-u zamana” uğramayacağına, yapılanların mutlaka hesabının sorulacağına dair talebimizi yineliyoruz. Allah Teala’dan hayatını kaybedenlere Rahmet, yakınlarına sabır temenni ederiz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-12-29