Yasin Börü Davasına İlişkin Basın Açıklaması

Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ile ilgili yürütülen dava süreci üzerine düzenlenen basın açıklaması MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Yasin Börü (16), Hasan Gökguz (26), Riyat Güneş (28) ve Ahmet Dakak  (19) 2014 Yılı Ekim ayında gerçekleşen ve kamuoyunda 6-8 Ekim olayları olarak bilinen, birçok sivilin ölümüyle sonuçlanan şiddet olayları sırasında canice katledilmişti. Hatırlanacağı üzere vahşi saldırıya yoksullara kurban eti dağıtımı yaparken uğrayan 4 genç, işkence edilerek öldürülmüş, öldükten sonra da cesetlerine işkence yapılmıştı.

İlk duruşması 5 Ekim Pazartesi günü Ankara’da yapılacak olan dava ile alakalı, katiller ve azmettiricilerinin de dâhil edileceği etkin ve adil yargılanma taleplerini içeren basın açıklamasında MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkanı Ramazan Beyhan, MAZLUMDER Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Kartal, ve dosyanın avukatlarından Murat Sadak söz aldı. Ramazan Beyhan’ın değerlendirmeleriyle başlayan toplantı  Av. Sadak’ın dava sürecine ilişkin bilgilendirmeleriyle devam etti. Toplantı Kaya Kartal’ın MAZLUMDER’in konuya yaklaşımını ifade eden basın açıklamasını okumasıyla sona erdi.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Basın Bürosu

Basın açıklamasının tam metni için tıklayınız.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-10-03