29 YIL HAPİS YATAN RIDVAN ÇAĞRICI TAHLİYE EDİLDİ!

Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan ve 29 yıl hapis yatan, Denetimli Serbestlik kapsamında 25 Aralık 2014 itibariyle salıverilmesi gerekirken, 99 gündür hukuksuzca cezaevinde tutulmaya devam edilen Rıdvan Çağrıcı, içerisinde MAZLUMDER Cezaevi Komisyonu’nun da bulunduğu çeşitli kişi ve kurumların çalışmaları ile 3 Nisan 2015 tarihinde serbest bırakıldı.

Daha önceki hukuksuz kararından dönen Bolu F Tipi Cezaevi idaresi, ikinci defa verilen dilekçeyi kabul edip, Çağrıcı’yı Bolu Açık Cezaevi’ne sevk etti. Bu sevk üzerine Çağrıcı’nın avukatları Av. Mehmet Okatan ve Av. Mehmet Alagöz ile MAZLUMDER Cezaevi Komisyonu Başkanı Av. Kaya Kartal Bolu’ya giderek adliye ve cezaevi işlemlerini hızlandırdı ve neticede Rıdvan Çağrıcı nihayet tahliye edildi.

23 Mart 2015 tarihinde MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde yapılan basın toplantısında , 46 yıllık ömrünün 29 yılını cezaevinde geçirmesine rağmen cezaevi idaresinin hukuksuz kararıyla tahliye edilmeyen Rıdvan Çağrıcı’nın cezaevine giriş süreci ve dava ile ilgili bilgiler verilmiş ve Çağrıcı için hem tahliye hem de haklarının iadesi talebinde bulunulmuştu.

Daha sonra bir taraftan konu sosyal medyada işlenirken diğer taraftan MAZLUMDER Cezaevi Komisyonu tarafından bir  imza kampanyası  başlatılmıştı.

İmza Kampanyası beşinci günündeyken Çağrıcı’nın tahliyesi gerçekleşti. Bu vesileyle Çağrıcı’ya ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, diğer mazlumların da bir an önce özgürlüğe kavuşmasını Allah’tan diliyoruz.

MAZLUMDER Cezaevi Komisyonu

Rıdvan Çağrıcı'nın, tahliye olmadan önce Cezaevi Komisyonu Üyemiz Samet Beycioğlu'na gönderdiği mektup

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-04-04