Atatürk Havalimanı'nda Gerçekleştirilen Saldırıyı Lanetliyoruz

İstanbul Atatürk Havalimanı Girişinde dün gece gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırı üzerine MAZLUMDER İstanbul Şubesi aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

28 Haziran gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı girişinde bir grup saldırgan tarafında açılan ateş ve patlatılan bombalar sonucunda 41 kişi hayatını kaybetmiş 239 kişi yaralanmıştır. Başbakan tarafından saldırının DAEŞ isimli örgüt tarafından gerçekleştirildiği yönünde kanaat paylaşılmıştır. Bu menfur saldırıda hayatı kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifa temenni ediyor, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

MAZLUMDER olarak,

Havalimanı gibi oldukça yoğun ve merkezi bir yerde bomba patlatmanın ve masumların canına kast etmenin insanlığa karşı işlenen bir suç niteliğinde olduğunu ifade ediyoruz.

Siyasi emelleri için insan hayatına kast etmekten çekinmeyen odakları lanetliyor, insanlığın en temel değerlerini hedef alan bu ve benzeri saldırıların karşısında bütün kamuoyunu tek vücut olmaya davet ediyoruz.

Bununla birlikte hükümet yetkililerinin faillerin derhal ortaya çıkarılması için etkin bir soruşturma yürütmesini ve benzer acıların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin hakkaniyetli bir biçimde alınmasını talep ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-06-29