Avukat Sümeyra BULDUK’un Cezaevinde Maruz Kaldığı Muamele Etkin Bir Şekilde Soruşturulmalıdır

25.03.2021 tarihinde, Tekirdağ 2 Nolu F tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki müvekkilleriyle görüşen Av. Sümeyra BULDUK, infaz koruma memurlarınca 3 saat boyunca alıkonulduğunu, kimliklerine el konulduğunu ve çıplak aramaya maruz bırakıldığını iddia etmiştir.

BULDUK’un ihbarından sonra Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, olaya karıştığı belirtilen infaz koruma memurlarının ifadesini dahi almadan “Soruşturmaya Yer Olmadığı” kararı verdiği beyan edilmektedir.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun madde 86/3’e göre avukatların ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri hariç olmak üzere ceza İnfaz Kurumlarında üstleri aranamaz. Avukatlık Kanunu da suçüstü halleri dışında avukatların aranmasını men etmiştir.

En basit şikayetlerde bile soruşturma başlatan savcılık makamının, infaz koruma memurları hakkında, çıplak arama, hürriyeti tahdit ve avukatlık kimliğine el koyma gibi ağır iddialara rağmen “soruşturmaya yer olmadığı” kararı vermesi, etkin soruşturma yükümlülüğünün ihlali olduğu gibi Avukat Sümeyra BULDUK yönünden de hak arama hürriyetinin ihlali niteliğindedir.

MAZLUMDER olarak;

- Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili fiili kusuru bulunan kişiler hakkında idari ve cezai etkin soruşturma başlatılmasını talep eder,

- Hak ihlallerinin ve görevi kötüye kullanma fiillerinin cezasızlıktan beslendiğini hatırlatırız

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2021-12-13