Cemaati İslami G. Sekreteri Motiur Rahman Nizami'nin İdamına Engel Olunmalıdır!

Motiur Rahman Nizami hakkında verilen idam kararının onanması üzerine MAZLUMDER İstanbul Şubesi aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Bangladeş’te Cemaat-i İslami’nin Genel Sekreteri ve hareketin en önde gelen isimlerinden biri olan Motiur Rahman Nizami hakkında Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi (ICT) tarafından verilen idam kararı Yüksek Mahkeme tarafından onaylanmış ve Nizami’nin hakkında verilen hukuksuz karara hukuki itiraz yolları tükenmiştir.

Bangladeş’teki yönetimi tarafından siyasal muhalefeti bastırma amacıyla kullanıldığı ve adil yargılama için gereken hiçbir kıstasa uygun olmadığı birçok bağımsız kuruluş tarafından tespit edilen ICT’nin verdiği idam kararının uygulanması devlet eliyle cinayet işlenmesi manasına gelecektir.

Daha önce de bütün yerel ve uluslararası tepkilere rağmen aralarında Abdulkadir Molla’nın da bulunduğu dört muhalif siyasetçinin hayatına verdiği hukuksuz idam kararlarıyla kasteden ICT bu tasarruflarıyla en temel haklardan olan yaşam hakkı ve adil yargılanma hakkını ayaklar altına almaktadır.

MAZLUMDER olarak;

Bangladeş sivil toplumunu adalete karşı yapılan bu saldırıya hep birlikte güçlü bir karşı duruş sergilemeye,

Uluslararası camiayı Bangladeş’teki vahim insani duruma karşı gerekli mekanizmaları harekete geçirmeye,

Türkiye hükümetini bu ihlallerin önlenmesi için gerekli diplomatik adımları atmaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-05-05