Geçmişe Götüren Çatışmaları İstemiyoruz

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Kobane ilişkin protesto eylemlerinde Hüda Par ve bağlı Stk'lara yapılan saldırılarla ilgili basın açıklaması yapmıştır.

GEÇMİŞE GÖTÜREN ÇATIŞMALAR İSTEMİYORUZ

Kobane'ye yapılan IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla, yurt genelinde yapılan gösterilerde 22 insan hayatını kaybetti. Ölenlere bir kez daha rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bu kritik aşamada sabır, sağduyu ve teenninin bir kez daha önemini hatırlatmak isteriz. Ölümlerin ateşli silah yaralanmasıyla ve bir kısmının linç edilmek suretiyle gerçekleştirilmesine bağlı olduğu basına çıkan haberlerden anlaşılmaktadır.

Suç aleti silahların en kısa sürede balistik incelemelerle tespiti, failler hakkında kamuoyundaki spekülasyonların giderilmesi bakımından büyük önem arz etmektedir.

Göstericilerin yönlendirmesi ve saldırtılmasıyla, IŞİD ile ilgisi ve sempatisi olduğuna dair en küçük bir açıklaması ve iması dahi olmayan ve Kobane'de yaşanan trajedide herhangi bir dâhili olmayan Hür Dava Partisi ve ona bağlı STK’lara mensup kişilere ve binalara yapılan saldırılardan sonra çıkan olaylarda insanlar hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu saldırılar, geçmişte bölgede yıllarca süren dehşet ortamının yeniden yaşanması ihtimalini akla getirmektedir.

Geçmişteki acıların yeniden yaşanmasını mümkün kılacak bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Yaşadığımız bölge, çoğulculuğu hazmetmeden siyaset yapmanın ne türden felaketlere yol açtığına dair yeterince hazin örneklerle doludur. Sorumluluk makamında olanların Hükümet, Hdp ve Hüda Par’ın geçmişten ders çıkaracak şekilde sorumluluk içerisinde davranmalarını hatırlatmayı insanlık görevi olarak görüyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Ahmet Faruk ÜNSAL
MAZLUMDER Genel Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-10-09