Genel Merkez'in İstanbul'da 2 Nolu Şube Kurma Girişimi Hakkında Açıklama

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Genel Merkez yönetimi'nin İstanbul'a 2 Nolu Şube açma girişimi üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmıştır

Olağanüstü Genel Kurul talebimiz, Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal başkanlığında 9 Nisan’da Nevşehir’de gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında oylama yapılmaksızın reddedilmiş ve Genel Başkan tarafından talep sahiplerinin isterlerse mahkemeye başvurabilecekleri ifade edilmişti.

Bu çerçevede mahkeme süreci devam ederken 28 Mayıs tarihli Genel Yönetim Kurulu toplantısında dernek tüzüğüne aykırı olarak İstanbul’da 2 Nolu şube kurulması kararının alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Oysa teşkilatlanma sorumlusu İzzet Saldamlı ve Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal artık çok iyi bilmektedir ki bir Genel Kurul kararı olmaksızın şube açılışı gerçekleştirilemez. Hukuksuz bir biçimde İstanbul’da 2 nolu şube açılması kararı alınması ve bununla ilgili çoğunluğu üyemiz olmadığı gibi derneğimizde faal de olmayan kişilere görev verilmesi hiçbir ilkeyle bağdaşmamaktadır. Bu hukuksuz girişim ile Genel Merkez, İstanbul Şubesi’ni etkisizleştirme yönündeki niyetini açıkça ortaya koymuştur. Daha önce Ayhan Bilgen tarafından da teşebbüs edilen ve akamete uğrayan yöntemlerin tekrar denenmesi manidardır.

Genel Sekreter Recep Karagöz tarafından yürürlüğe sokulan bir uygulama olarak Genel Yönetim Kurulu kararları iki haftadır kurul üyelerinden bile gizlendiği için alınan diğer kararları öğrenebilmiş değiliz. Ancak bir taraftan Muş, Bitlis ve Bingöl’de şube kurarak sayısal üstünlük elde etmeye çalışmak diğer taraftan İstanbul’da 2 Nolu şube kurarak MAZLUMDER İstanbul Şubesini bertaraf etmeye çalışmak kurumu bütün ilkeleri hiçe sayarak ele geçirme çabasından başka bir şeyle ifade edilemez. Genel merkez yönetiminin, ancak genel kurul onayıyla atılabilecek bir adımı GYK olarak atma girişiminde bulunmasını üyelerimizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bu bağlamdaki tepkimizin Bingöl, Bitlis ve Muş’taki kurucu arkadaşlara değil bu süreçte avantaj kazanmak uğruna onların emeklerini araçsallaştırma gayretinde olan Genel Merkez ve teşkilatlanma birimine yönelik olduğunu da ifade etmek isteriz.

Genel Merkez yönetiminin bu süreçte kullandığı yöntemler ve yaptığı manevralar kurumsal meşruiyet zeminini tehdit eder niteliktedir. Bu hamleler kendilerinin hedefledikleri sonuca ulaştırsa bile elde ettikleri meşruiyet zeminini kaybetmiş bir kurumdan başka bir şey olmayacaktır. Genel Merkez yönetimini ve destekçilerini bu hukuksuz ve usulsüz siyasetlerini bir kez daha gözden geçirmeye ve daha fazla vakit kaybetmeden Genel Kurulu toplamaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-06-13