İfade Özgürlüğü Kapsamında Olan Söylemlerden Dolayı Soruşturma Açılması Kabul Edilemez!

Bursa Valiliği 10 Kasım 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, sosyal medya hesabından neredeyse 3 ay önce (26 Temmuz 2020) “hilafet” etiketi ile Kelime-i Tevhid görseli paylaşan Çarşı Mahalle Bekçisi İsmail BELİNDİR hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştır.

Devlet Memurları Kanunu’nda memurların görev ve sorumlulukları düzenlenmiştir. Anayasanın 26. Maddesinde ifade özgürlüğü “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar” denilerek koruma altına alınmıştır. Anayasa ile düzenlenen ifade özgürlüğü hiçbir şekilde engellenemez.

Kişinin paylaşmış olduğu Kelime-i Tevhid görseli ve “hilafet” etiketi ifade özgürlüğü kapsamındadır. Bir kültüre mâl olmuş bu tarz semboller, yeri geldiğinde siyasiler tarafından bile kullanılmaktayken, içlerinde devlet memurlarının da yer aldığı bazı insanların bu ve benzeri söylemlerinden dolayı soruşturmaya tabi tutulmaları kabul edilemez.

MAZLUMDER olarak;

• İfade özgürlüğü kapsamında kalan söylemlerinden dolayı açılan soruşturmalardan ve yargılamalardan derhal vazgeçilmesini
  • Bursa’da yapılan yanlışlıktan bir an önce dönülmesini

İnsan hakları ve özgürlükler adına talep ediyoruz.

#MAZLUMDER

#İnsanHakları