MAZLUMDER İsrailli Yetkililer Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

MAZLUMDER’in bütün şubeleri bugün bulundukları şehirlerde Cumhuriyet Savcılıklarına İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ayhan Küçük, Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülden Sönmez, yönetim kurulu Üyeleri, avukatlar, üye ve gönüllülerden oluşan heyet, saat 11.00’de Sultanahmet Adliyesi’ne gelerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na Gazze’de İsrail’in yaptıklarının soykırım ve insanlığa karşı işlenmiş suç olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular.

Suç duyurusu dilekçesinde, ismi tespit edilen 20 İsrailli sorumlu hakkında Gazze’deki özellikle isimleri tespit edilmiş olan 160 Filistinlinin katledilmesi başta olmak üzere yapmış oldukları insanlığa karşı suç ve soykırım suçundan Türk Ceza Kanunu ve uluslararası sözleşmeler gereğince yargılanmasını ve cezalandırılması talep ediliyor.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Ayhan Küçük, İsrail saldırıları sırasında ve sonrasında Gazze’de yaptığı incelemeler neticesinde hazırlanan raporun suç duyurusuna ek olarak sunulduğunu ve raporda İsrail işgal güçlerinin Gazze’de yaptığı saldırıların savaş suçu ve soykırım niteliği taşıdığını tespit ettiklerini, Türk hukuku ve uluslararası anlaşmalar gereği, bu saldırıların faillerinin Türkiye’ye geldiklerinde tutuklanmalarını ve yargılanarak cezalandırılmaları talebiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Ayhan Küçük sözlerini şöyle tamamladı “İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım, savaş ve insanlık suçudur. Uluslararası Hak İhlalleri Gözlem Komitesi’nin ilk heyeti olarak orada yaptığımız incelemelerde Gazze’deki tüm altyapının altüst edildiğini, kullanılan fosfor bombası ile insanların vücutlarının yanarak eridiğini, Gazze İslam Üniversitesi’nin binası ve özellikle halkın büyük ihtiyacını karşılayan üniversite laboratuarının, şehrin merkezindeki iş yerleri, Birleşmiş Milletler Okulu, camiler, ambulanslar ve kamu binalarının tamamının İsrail füzeleri tarafından yok edildiğini gördük. Ayrıca Cebaliye bölgesinde binalar, portakal bahçeleri, hayvan çiftlikleri, orta ölçekteki sanayi tesisleri önce İsrail füzeleri ile vurulmuş daha sonra dev buldozerlerle yerle bir edilmişti. Tüm bunları yapan İsrail yetkililerinin uluslararası ceza mahkemesinde ve ülkemizde de yargılanmasını istiyoruz”.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Basın Bürosu

---SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN---

Basın Açıklaması İçin Tıklayın
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-01-29