MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nden İsrail’e Suç Duyurusu

“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” sloganı ile ilaç, tıbbi cihaz ve sair insani yardım malzemelerini abluka altındaki Gazze’ye ulaştırmak isteyen filoya 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda İsrail tarafından yapılan saldırıyla ilgili olarak MAZLUMDER tarafından Sultanahmet Adliyesi’nde mağdur ailelerle birlikte İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sultanahmet Adliyesi önüne gelen mağdur aileler, suç duyurusunda bulunmak isteyen kişiler ve basın mensuplarına suç duyurusu öncesi bir açıklama yapan MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Av. Elif Uzunpınar, saldırı ile ilgili şunları söyledi: “TCK 8.,9. ve 13. maddeleri gereği, Türkiye’ye ait olan Mavi Marmara Gemisi’nde işlenen bu suç Türk topraklarında işlenmiş bir suçtur ve bu kişiler yabancı ülkede yargılanmış olsalar bile Türkiye’de yeniden yargılamalarının yapılması gerekmektedir. Gerek uluslararası hukuki düzenlemeler (İnsan Hakları Metinleri BM Deniz Sözleşmesi, Cenevre sözleşmesi gibi) gerekse TCK 8., 9., ve 13. maddeleri hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde saldırıyı düzenleyenlere yönelik yargılamanın Türkiye’de yapılması gerektiğini ve Türk mahkemelerinin yetkili olduğunu göstermektedir”.

Av. Elif Uzunpınar sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bugün burada mağdur aileler ile birlikte İsrailli yetkililere kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, hürriyetinden alıkoyma, uluslararası sularda seyahat hakkının engellenmesi, mala zarar verme, yağma, haberleşmenin engellenmesi, işkence, deniz-demiryolu veya havayolu ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması suçlarını işlemekten suç duyurusunda bulunuyoruz”.

Aşağıda bulunan suç duyurusu dilekçelerine T.C. kimlik numaranızı ve adresinizi yazıp kimlik fotokopinizi ekleyerek siz de bulunduğunuz yerdeki savcılıklara giderek İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

İritibat: 0212 526 24 40

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Basın Bürosu

-MAĞDUR YAKINLARI İÇİN HAZIRLANAN SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN-

-İSRAİL'E SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN-