MHP ve Ülkü Ocakları Yönetimlerinin, Gazetecilere Yönelik Hakaret ve Tehdit Dili Kabul Edilemez

Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Kenan Alpay tarafından 18.06.2021 tarihinde “Lanetli Provokasyonlar ve Tertipçileri Nasıl Bozguna Uğratılacak” başlıklı bir köşe yazısı kaleme alınmıştır. İzmir Konak’taki HDP il binasına yapılan saldırıyı konu alan ve çeşitli tespitlere yer veren Kenan Alpay, bu yazıyı kaleme aldığı saatlerde saldırıyla ilgili siyasi parti temsilcilerinin verdiği tepkilerden bahsetmiş, ancak henüz MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ajanslara yansıyan bir kınama mesajının bulunmadığına değinmiştir.

Kenan Alpay’ın yazısının yayımlanmasının ardından bazı MHP yöneticileri, “köşe yazısında Devlet Bahçeli’nin kınama mesajı yayımlamadığını söylemek suretiyle gerçeğe aykırı beyanda bulunmak” suçlamasıyla Kenan Alpay hakkında yer yer hakarete varan ifadelerle eleştirilerde bulunmuşlardır. Bu açıklamaların akabinde Ülkü Ocakları yöneticileri tarafından Kenan Alpay’la ilgili hakaret ve tehditlerle dolu bir twit paylaşılmış ve devamında Kenan Alpay hakkında bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür. Twitlerde adı bizzat kullanılarak, Devlet Bahçeli hakkında yazı yazmama ve konuşmama konusunda uyarıldığı ve açık ifadelerle tehdit edildiği görülmektedir.

Siyaset alanında faaliyet göstermesi sebebiyle eleştirilere açık olması gereken yapıların, kendilerine yönelik gazetecilik faaliyetlerini baskı ile engellemeye çalışmaları ve tehdit ifadeleriyle hedef almaları kabul edilemez. Kişilerin ifade hakkını ve toplumun haber alma hakkını ihlal eden bu tür baskı ve tehdit eylemlerinin, sürdürülmesi ve engellenmemesi halinde hukuksuzluğun yaygınlaşmasına hizmet edeceği açıktır. Öte yandan belirli kişiler veya kesimler hakkında yürütülen bu nitelikteki linç kampanyalarının, tahrik ettiği düşmanlık ve kinin etkisi ile fiziki saldırılara yol açtıkları çokça karşılaştığımız bir durumdur. Hakaret, tehdit ve hedef gösterme dili, kişilerin vücut bütünlüğü ve yaşam hakkı ihlaliyle sonuçlanabilecek açık bir saldırıdır.

MAZLUMDER olarak:

- MHP ve Ülkü Ocakları denetim kurullarını, bu twitleri ve tehditleri paylaşan üyeler hakkında soruşturma başlatmaya ve yönetimlerini, hakaret ve tehdit dili ile gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmeye davet ediyor

- Yürütülen linç kampanyası ve sorumlular hakkında adli soruşturma yapılması için ilgili kurumlara çağrıda bulunuyoruz.

@tcbestepe

@iletisim

@adalet_bakanlik

@MHP_Bilgi