Tatil Beldelerinde “İnanca Uygun” Kıyafetleri Engelleyen Zihniyet Kabul Edilemez

Yaz sezonunun açılmasıyla tatil yörelerine giden bazı vatandaşlardan derneğimize, kıyafet nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili başvurular gelmektedir.

Derneğimize ulaşan en son vakada Antalya ilinin Kaş ilçesinde faaliyet gösteren özel bir devremülk işletmesi, inançları doğrultusunda giyinen insanları havuzdan çıkmaya zorlamış, gerekçe olarak da tesis yönetiminin belirlediği kuralları göstermiştir.

İnsanların inançlarına yapılan müdahale; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 9. Maddesini oluşturan “Düşünce, Vicdan ve Din Özgürlüğü”nün, TCK.122 ve Anayasanın 10, 36 ve 90. Maddelerinde yer alan “Ayrımcılık Yasağı”nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 14. Maddesinde yer alan “Ayrımcılık Yasağı”nın ihlalidir. Hiçbir kişi, yönetim veya kurum uluslararası sözleşmeler ve TC. Anayasası tarafından teminat altına alınmış olan bu özgürlüklerin hilafına karar alamaz.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi olarak;

- İnsanları inançlarından ve kıyafetlerinden dolayı ayrımcılığa tabi tutan tahammülsüz çağ dışı zihniyeti kınıyor

- Birlikte yaşamanın düşmanı olan bu tarz teşebbüslere karşı yargıyı göreve çağırarak etkin soruşturma ve cezalandırma talep ediyoruz.

#ZeynepKaradumanAslan

#KalkanClupPatara

#KaşCumhuriyetBaşsavcılığı

@adalet_bakanlik